Weekbericht week 48

Wederom een weekbericht van ons, voor u.
Vol met mooi nieuws, dus laten we snel beginnen!

Zondag 25 november

Vandaag vierden we Christus Koning van het heelal, wat tevens het einde van het kerkelijk jaar betekent. Bij gelegenheid van dit Hoogfeest werd er in ons klooster een bijeenkomst georganiseerd door de Broederschap Weert voor christelijke vluchtelingen. Pastoor Notermans droeg de Heilige Mis op en natuurlijk was ook de Broederschap aanwezig.

Donderdag 29 november

Vandaag waren enkele van onze zusters aanwezig op een conferentie van Kerk in Nood. De directeur van Kerk in Nood, dhr. J. Van Voorst tot Voorst, kwam vertellen over de situatie van de christenen in het Midden-Oosten. Ook de bisschop-elect, Mgr. Harrie Smeets, was aanwezig.
De conferentie vond plaats in de Heilig Hartparochie in Roermond, waar priester Wilson Varela pastoor is (als u vaker bij ons de H. Mis viert, kent u hem vast).

Vrijdag 30 november-zondag 3 december

Bij het versturen van dit bericht hebben wij wederom een vol gastenhuis! De Neocatechumenale Weg organiseert een weekend met conferenties en catecheses voor deze tijd van bezinning: Advent.

Wilt u ook een retraite of weekend voor uw gebedskring of (religieuze) gemeenschap organiseren? Met letterlijk en figuurlijk ruimte voor gebed, bezinning, ontspanning en om te overnachten? Kijk dan snel naar de mogelijkheden van ons gastenhuis!

Dat was het weer wat betreft afgelopen week. Wij wensen u een gezegende Advent en een mooie voorbereiding op Kerst toe!

Een mooi weekend toegewenst,
Hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly