Levenseinde en zaligverklaring

Moeder Elisabeth was in 1937 zelf te zwak om naar India af te reizen. Heel haar leven leed ze aan ernstige maagbloedingen, waardoor ze nog amper voedsel kon verdragen. Haar gezondheid werd zwakker. Ondanks dat Moeder Elisabeth steeds vaker in bed moest blijven, bleef ze de Orde met veel geestdrift leiden. Bijgestaan door de dienares Gods Moeder Ricarda Beauchamp Hambrough. Ze offerde haar pijn en lijden voor de eenheid van de Christenen. Op 24 april 1957 stierf Moeder Elisabeth Hesselblad op 86 jarige leeftijd. Op 9 april van het Heilig Jaar 2000 werd ze door de zalige paus Johannes Paus II zalig verklaard. Bezield met de geest van de heilige Birgitta en gesterkt door een diep gelovig vertrouwen op de Heer, heeft ze zich onvermoeibaar ingezet voor de Kerk en de bevordering van de eenheid van de christenen.

In 1886 ging zij naar de Verenigde Staten. Zij studeerde verpleegkunde aan het Roosvelt ziekenhuis in New York, werkte hard en hield ervan voor zieke en arme mensen te zorgen. Het was God die zij diende, volgende en Hem gehoorzaamde. Ze moest veel offers brengen, die niet goed waren voor haar gezondheid gedurende haar hele leven, maar het hielp zeker om haar ziel te laten opbloeien.
Na lang zoeken, bidden, privé studies en diepe devotie tot de Moeder van onze Verlosser, was Maria Elisabeth vast besloten toe te treden tot de Katholieke Kerk en ontving het doopsel op 15 augustus 1902 van de Eerwaarde Pater J. Hagen s.j.

EnglishGermanItaly