Routebeschrijving

Openbaar vervoer

Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl. Abdij Maria Hart ligt op tien minuten lopen van treinstation Weert. Als u het station uitloopt, steekt u de Sint Maartenslaan over en loopt u rechtdoor de Stationsstraat in. De vijfde straat aan de rechterkant is de Maasstraat. U ziet de abdijpoort na honderd meter aan de linkerkant.

Auto

Vanuit Amsterdam/Eindhoven: u neemt op de A2 afslag 38 (Weert-Noord). Aan het eind van de afslag gaat u rechtsaf naar Weert (Eindhovensweg). Bij de twee rotondes die u tegenkomt gaat u rechtdoor tot Weert/Centrum. Na de brug gaat u linksaf (Kasteelsingel, Emmasingel). De vijfde straat rechts is de Maasstraat.1
Vanuit Maastricht: u neemt op de A2 afslag 40 (Kelpen-Oler). Aan het einde van de afrit gaat u linksaf richting Weert (Rijksweg/N280). U rijdt steeds rechtdoor tot in het centrum (Roermondseweg, Maaspoort, Maasstraat).1

1 De Maasstraat bevindt zich in het centrum (het zogenaamde promenadegebied) en is daarom niet toegankelijk voor auto’s.2 Parkeerlocaties dichtbij ons klooster zijn de parkeerplaatsen aan de Emmasingel, de Korenmarkt en de parkeergarage Walburgpassage (Kromstraat 16, 6001 CX Weert). Ons klooster bevindt zich op enkele minuten loopafstand van deze locaties. Meer parkeerinformatie kunt u vinden op de website van de Gemeente Weert of prettigparkeren.nl.

2 Voor gasten van ons gastenhuis zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar binnen de poorten van de abdij. Deze zijn toegankelijk tijdens de laad- en lostijden die gelden voor het promenadegebied. Contacteer ons voor uw komst om te informeren naar de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen en actuele toegankelijkheid van de promenade. Het is mogelijk dat tijdens activiteiten in ons klooster de parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn.

Vliegtuig

Weert ligt 29 kilometer van Eindhoven Airport. Bus 401 brengt u naar treinstation Eindhoven. Met de trein bent u in 20 minuten in Weert. Voor uw verdere route: zie ‘Openbaar vervoer’.

Plan uw route naar ons klooster

EnglishGermanItaly