Weekbericht week 34

Deze week waren er twee medezusters uit Bremen bij ons om vakantie te vieren. Daarom zullen we het deze week iets anders doen dan u van ons gewend bent. Zo vlak na de zomervakantie is het altijd leuk om alvast wat voorpret te hebben voor een volgende vakantie. Om alvast ideeën op te doen voor uw vakantie, nemen we u mee naar verschillende kloosters van onze medezusters “hier in de buurt”.
Maar eerst…

Dinsdag 21 augustus

Vandaag was een mooie dag om onze medezusters mee te nemen naar een bedevaartsplaats en dit keer zijn we daarvoor naar “Banneux Notre Dame” gereisd. Van 15 januari tot 2 maart 1933 verscheen de Maagd Maria daar acht keer aan een meisje van 11 jaar oud, Mariette Beco. Banneux is een welbekend bedevaartsoord in de Benelux, waar jaarlijks honderdduizenden pelgrims komen. We waren blij dat wij – met onze medezusters – daar onderdeel van mochten zijn. Bedevaart Banneux Bedevaart Banneux Bedevaart Banneux Bedevaart Banneux

Onze zusters in…

Bremen, Duitsland

Birgittinessen Bremen: klooster

Ons klooster in Bremen staat midden in het centrum, in het oudste gedeelte van Bremen. Als u een beetje bekend bent met Bremen, dan kent u waarschijnlijk al – naast de Bremer Stadsmuzikanten – het wijkje “Schnoor”. Birgittinessen Bremen: Schnoor

Het klooster heeft een eigen parkeerplaats en is redelijk geschikt voor mindervalide personen. Ook voor gezinnen met kleine kinderen is het zeer geschikt.

Birgittinessen Bremen: parkeergelegenheid

In Bremen kunt u heel goed een weekje vertoeven en de stad aldaar ontdekken. Meer informatie kunt u vinden op de website van onze medezusters www.birgitten-kloster.de en jawel, ze zitten ook op Facebook: www.facebook.com/Birgittenkloster/.

Birgittinessen Bremen: kapel

De zusters uit Duitsland komen met enige regelmaat naar Weert, ook om ons bijvoorbeeld te helpen tijdens het Hoogfeest van de H. Birgitta.

Djursholm, Zweden

Birgittinessen Djursholm: klooster

In Zweden zijn er twee kloosters, een in Falun en een in Djursholm (naast Stockholm). Djursholm is een ietwat andere opzet dan de andere kloosters van onze orde.

Birgittinessen Djursholm: maaltijd

In Djursholm wonen ouderen die door onze medezusters verzorgd worden. Als gast deelt u dus ook de eetzaal met hen. De zusters hebben een mooie grote tuin en door de nabijheid van Stockholm is het heel makkelijk om per auto of het openbaar vervoer daar meteen de stad te ontdekken.Birgittinessen Djursholm: Stockholm-01

Birgittinessen Djursholm: Stockholm-02

In Djursholm en omgeving is er veel wandelgelegenheid en het klooster is ruim en groot en natuurlijk zijn de zusters erg vriendelijk en gastvrij. Ook dit klooster is redelijk geschikt voor mindervalide personen en erg kindvriendelijk. Meer informatie vindt u op www.birgittasystrarna.se.

Lugano, Zwitserland

Birgittinessen Lugano: gastenhuis

Het klooster van onze zusters in Lugano ligt op een paar honderd meter van het gelijknamige meer. Het meer zelf staat natuurlijk bekend vanwege de velerlei toeristische activiteiten. Birgittinessen Lugano: meervanLugano

Wilt u de bergen in, dan bent u binnen 5 minuten lopen bij één van de beroemdste: Monte Sante Salvatore. Onze zusters ontvangen graag gasten in hun klooster – een voormalige villa – waar u meteen ook heerlijk kunt relaxen op hun dakterras. Het klooster is ook redelijk geschikt voor mindervaliden en uitermate geschikt voor kleine kinderen.

Birgittinessen Lugano: gastenhuis promotor

Birgittinessen Lugano: eetzaal

Meer informatie over dit gastenhuis vindt u op www.casasantabirgitta.ch of in de folder bij ons in het gastenhuis.

Assisi, Italië

Birgittinessen Assisi: entree klooster

Vlak buiten Assisi, “halverwege” de berg, bevindt zich het klooster en gastenhuis van onze medezusters. Assisi staat natuurlijk bekend vanwege de Heilige Franciscus en de Heilige Clara.

Birgittinessen Assisi: basiliek van de H. Franciscus, gezien vanaf het dakterras

Birgittinessen Assisi: terras

Mede door de ligging van het klooster bent u binnen onafzienbare tijd – te voet – bij de verschillende heiligdommen die Assisi rijk is. Of u nu de basiliek van de H. Franciscus wilt bezoeken of het heiligdom van San Damiano, alles is goed te bereiken vanuit het klooster.

Birgittinessen Assisi: receptie

Birgittinessen Assisi: kapel, aanbidding

Birgittinessen Assisi: gastenkamer

Meerdere pelgrims uit Nederland zijn u voorgegaan en ze komen allemaal terug met hetzelfde gezegde: we gaan zeker terug! De zusters hebben nog geen website, maar mocht u meer informatie willen, dan hebben wij een foldertje in ons klooster. Hun adres, telefoonnummer en e-mailadres zijn: Huis van de Heilige Birgitta van Zweden, Via Moiano, 106981 Assisi, Italië. Telefoon: +39-075-812693. E-mailadres: brigidineassisi@outlook.com.
En natuurlijk bent u altijd van harte welkom in ons gastenhuis!

Volgende week interviewen we de voorzitter van de Vrienden van de Birgittinessen en berichten we weer over onze activiteiten!

Wij wensen u een gezegende zondag toe!
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly