Weekbericht week 19

Een nieuwe week, een nieuw weekbericht. Wat was het mooi om – naast onze vaste gasten – weer zoveel andere mensen te mogen ontmoeten…

Zondag 5 mei

Vandaag werd in ons klooster de receptie vanuit de Martinuskerk en de Broederschap Weert georganiseerd. Dit in het kader van de eerste zondag, en dus de opening van Meimaand: Mariamaand. Het is voor ons zusters altijd een mooie gelegenheid om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het parochieleven in Weert en de activiteiten van de Broederschap.

Woensdag 8 mei

Deze dag hadden we een kleine maar belangrijke verandering in onze gebedstijden. ’s Avonds hebben we in de kapel een uur Stille Aanbidding gehouden om te bidden voor de vrede in de wereld.

Donderdag 9 mei

We ontvingen in ons gastenhuis drie dekenaten uit ons bisdom. Zij kozen ons klooster om in alle rust te kunnen vergaderen met elkaar.

Vrijdag 10 mei

Vandaag bij ons te gast waren vier seminaristen van de Neocatechumenale Weg. Zij kwamen om zich voor te bereiden.
Twee van hen zullen tijdens de Vespers in Roermond worden opgenomen onder de priesterkandidaten en de andere twee zullen aanstaande woensdag diaken worden.

Zaterdag 11 mei

Op deze laatste dag van de week ontvingen wij een groep van de H. Willibrordusparochie uit Valkenswaard. Zij zakten af naar Weert om bij ons te komen voor een kloosterdag. Wij vonden het erg fijn om hen te gast te hebben.

Hebt u interesse om zelf eens een kloosterdag voor uw parochie of gemeenschap te organiseren of wilt u ook graag eens een vergadering bij ons beleggen, kijk dan vooral op deze website voor de mogelijkheden of om direct te boeken!

…van de week

is de nieuwe website van onze medezusters in Lugano online gegaan en we wilden u daar graag attent op maken. Voorlopig is alleen de Italiaanse versie gepubliceerd, maar desalniettemin komt een ding duidelijk naar voren: Lugano én het klooster van onze medezusters is een echte aanrader om te bezoeken.
Meer informatie over het klooster kunt u vinden op: www.birgitta.ch.

Mocht u meer willen weten over dit klooster of onze andere kloosters en gastenhuizen, die zijn verspreid over de hele wereld, komt u dan vooral eens een kijkje nemen in ons gastenhuis. Daar vindt u namelijk ook een boekenkast vol informatie over de kloosters en andere activiteiten. Of kijk op www.brigidine.org bij ‘Accommodation’. Onze contactgegevens vindt u op deze website of via onze Facebook– of Twitterpagina.

 

Wij wensen u van harte een gezegende zondag en week toe!
Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly