Weekbericht week 20

Ook de afgelopen week hadden we weer een heel druk week en zoals elke keer vertellen we u graag hierover in ons weekbericht.

Zondag 12 mei

Elk jaar wordt op de vierde zondag van Pasen in Nederland door de gezamenlijke bisdommen en religieuzen Roepingenzondag georganiseerd. Dit jaar dus op 12 mei. Er was eucharistische aanbidding in de kathedraal, waarbij religieuzen van diverse organisaties zorgden voor doorlopend gebed. Wij hebben als gemeenschap een halfuur mogen begeleiden.
Onze Paus heeft voor de 56ste Wereldroepingenzondag speciaal een brief geschreven, die we graag bij u onder de aandacht willen brengen, met dank aan Bisdom Roermond.

Dinsdag 14 mei

Vandaag was een bijzondere groep bij ons in het klooster te gast. Het was een groep van fietsers uit het klooster van Wittem. We hebben hen mogen rondleiden in ons klooster, ze hebben bij ons gedineerd en natuurlijk zijn ze bij ons blijven slapen, na zo’n lange tocht! We vonden het bijzonder om hen te mogen ontvangen en zijn blij dat ze weer gesterkt de tocht naar huis konden aanvaarden.

Donderdag 16 mei

Op deze dag ontvingen wij het kerkkoor van Swartbroek. Ze kwamen voor een rondleiding en we hebben voor hen een lunch bereid.

Zaterdag 18 mei

Bij het “ter perse” gaan van dit bericht, ontvangen wij De Wandelmaat bij ons voor een kloosterdag. De Wandelmaat is één van de vaste, regelmatig terugkerende groepen in ons gastenhuis. Wij zijn dan ook dankbaar dat ze steeds weer de weg terugvinden naar ons klooster. Bent u geïnteresseerd in een kloosterdag of zoekt u een locatie voor een vergadering, receptie of feest, neemt u dan vooral eens een kijkje op onze website. U krijgt een indruk van wat wij voor onze gasten mogen betekenen en misschien wel voor u kunnen betekenen. Van harte welkom!

Dinsdag 14 en zaterdag 18 mei

Als u een onze Facebookpagina een beetje in de gaten houdt, hebt u al kunnen ontdekken dat we op 2 juni de wandelaars van de culinaire wandeling door Weert van Buitengewoon Tafelen mogen ontvangen.
Onze tuin is vaker tussen- of eindstation van een wandeling, zo ook op dinsdag 14 en zaterdag 18 mei. Verschillende groepen zijn in onze tuin een kijkje komen nemen, als onderdeel van de stadswandeling. Dit alles onder begeleiding van de Stadsgidsen van Weert.

…van de week

vierden we het feest van de Heilige Servatius, de eerste bisschop van Maastricht. Oftewel: Sint Servaas.
In historisch opzicht is er weinig bekend over Servatius. Volgens de legende is hij geboren in Armenië, leefde hij in de vierde eeuw en was hij de tiende en tevens laatste bisschop van Tongeren. Door politieke onrust verplaatste Servatius aan het einde van zijn leven de zetel naar Maastricht, waar hij als eerste bisschop (en eerste verkondiger van het geloof) van Nederland en de stad Maastricht stierf in 384. Boven zijn graf werd de Sint Servaas Basiliek gebouwd. (www.sintservaas.nl)
Volgens de overlevering was Sint Servaas een fel tegenstander en bestrijder van het Arianisme en was hij een rechtstreekse afstammeling van de familie van Jezus en Johannes de Doper.
Als patroon van de Sint Servaasbasiliek in Maastricht, de hoofdstad van Limburg en als de eerste historisch verifieerbare Nederlandse bisschop, neemt hij een bijzondere plek in onze heiligenkalender en mag zijn feest dus niet zomaar voorbijgaan.

 

Wij wensen u graag een gezegende zondag en nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly