Weekbericht week 45

Ook deze week was er weer een welkom en een afscheid en mochten we een bijzonder hoogfeest vieren…

Maandag 5 november

Vandaag vierde pastoor Pierik zijn laatste Heilige Mis in onze kapel. Na 8 maanden bijna dagelijks bij ons de Eucharistie te hebben opgedragen, is hij benoemd in het dekenaat Horst.
Wij zijn pastoor Pierik enorm dankbaar dat hij zo trouw bij ons in de kapel kwam om de Mis te vieren. Wij wensen hem Gods zegen en heel veel succes toe in zijn nieuwe parochie. En natuurlijk hopen we hem nog eens te mogen verwelkomen in ons klooster.

Woensdag 7 november

Vandaag vierden we een bijzonder hoogfeest in Nederland, namelijk het Hoogfeest van de Patroonheilige van onze Kerkprovincie: de Heilige Willibrord.
De heilige Willibrord (658-739) vertrok vanuit Ierland naar de Lage Landen om daar het Evangelie te verkondigen. Hij stichtte er vele kerken, kloosters en vestingen. Daarom vieren wij hier op 7 november zijn gedachtenis als hoogfeest.

Weekend van 9-11 november

Terwijl dit weekbericht wordt rondgestuurd, vindt er in ons klooster de retraite plaats van de Maria Mater Kring, met als thema ‘Fatima: het onbevlekte hart van Maria: “Mij geschiedde naar uw Woord”’, onder leiding van kapelaan L. Simons.
Wij zijn blij dat ze ook dit keer weer ons gastenhuis hebben gekozen om hun retraite te houden en wensen hen dan ook veel heil en zegen toe.

Deze week

Deze week is zuster Bernarda in ons klooster gearriveerd. Ze komt oorspronkelijk uit India, maar is al 38 jaar in Europa. Ze woonde en werkte vele jaren achtereenvolgens in Italië, Zweden, Finland en Engeland. We vinden het heel erg fijn dat ze naar Weert is gekomen en hopen dat ze hier nog vele jaren mag blijven!

Wij wensen u nog een mooi weekend en een gezegende zondag toe!
Hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly