Weekbericht week 45

Ook in de afgelopen week was ons gastenhuis weer de ontmoetingsplek voor verschillende gasten en we vertellen u er graag over.

Dinsdag 5 november

Sinds jaar en dag zet de Gemeente Weert zich in tegen discriminatie. Vandaag organiseerde de gemeente samen met Movisie een “Masterclass effectief antidiscriminatiebeleid voor gemeenten” in onze conferentieruimte. Daarbij voorzagen wij hen vanzelfsprekend van de onmisbare koffie en thee en nuttigden zij een lunch in onze eetzaal.

Donderdag 7 november

Een speciaal hoogfeest in onze Nederlandse kerkprovincie is het hoogfeest van de H. Willibrord. H. Willibrord was een Angelsaksische benedictijnermonnik en bisschop, leefde in de 7e en 8e eeuw en verkondigde het katholieke geloof in onze streken.
We vierden de H. Mis, met pastoor Wilson Varela uit Roermond als hoofdcelebrant, uit dankbaarheid en ter ere van H. Willibrord. We hebben speciaal gebeden voor de Kerk in Nederland en, vanuit ons apostolaat, voor de eenheid van de christenen.

Vrijdag 8 november – zondag 10 november

Dit weekend heten wij een groep van Missio ad Gentes uit Eindhoven welkom in ons gastenhuis. Wilt u ook een bezinningsdag of -weekend, een receptie of vergadering, een workshop of retraite organiseren? Wilt u de deelnemers een overheerlijke lunch, uitgebreid diner en/of handige overnachtingsmogelijkheid bieden? Dan is ons gastenhuis de ideale locatie! Kijk op onze website voor meer informatie: www.birgittinessen.nl/gastenhuis/

We wensen u van harte een gezegende zondag toe en een mooie nieuwe week!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly