Weekbericht week 46

Graag nemen we u mee door de afgelopen week, waarin we verschillende gasten mochten ontvangen en een bijzondere bedevaartsplaats bezochten…

Dinsdag 12 november

Vandaag mochten we weer een groep van 13 kinderen met hun twee docenten van een school in Weert ontvangen in ons klooster. Zij kregen een rondleiding met uitleg over ons klooster en onze orde.

Woensdag 13 november

Een aantal van onze zusters ging deze middag naar Kevelaer. Dit Duitse plaatsje, vlak over de grens bij Venlo, is al eeuwenlang een bekend Mariabedevaartsoord. Al sinds 1642 wordt er in deze plaats een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Dit genadebeeld staat bekend als de ‘Consolatrix Afflictorum’: de ‘Troosteres der bedroefden’. Wij hebben hier speciaal gebeden voor degenen die ons om gebed hebben gevraagd.

Donderdag 14 november

De Weerter Stadsgidsen hebben tijdens hun rondleiding door de stad weer een bezoek gebracht aan onze kloostertuin. Zo kreeg de groep een eerste kennismaking met ons klooster, in de binnenstad van Weert.
Wilt u meer weten over specifiek ons klooster en onze orde, dan kunt u ook bij ons een rondleiding aanvragen, zoals u aan het begin van dit weekbericht hebt kunnen lezen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vrijdag 15 november – zondag 17 november

Zoals regelmatig is dit weekend de Neocatechumenale Weg in het Bisdom Roermond te gast in ons gastenhuis. Zoekt u ook een praktische locatie voor een bijeenkomst met uw parochie, communicantjes of gebedsgroep? Informeer naar de mogelijkheden in ons gastenhuis!

We wensen u van harte een gezegende zondag toe en een goede nieuwe week!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly