Weekbericht week 43

We hebben een gezegende week en heel mooie ontmoetingen achter de rug. En zoals u van ons gewend bent, nemen we u graag mee door de afgelopen week.

Zondag 20 oktober

Vandaag vond er een bijzonder evenement plaats in ons klooster: “Buitengewoon Tafelen Weert”. Zeven restaurants deden hieraan mee. We mochten 109 gasten verwelkomen die, onderverdeeld in zeven groepen, een klein gerecht bij ons en de overige restaurants mochten nuttigen.
Het werd door de gasten erg gewaardeerd om ook op deze manier met ons klooster kennis te maken en het was heel fijn om dit samen te mogen doen!

Maandag 21 oktober

Twee van onze zusters vertrokken – kijkt u maar goed of u ze herkent op de foto (tip: klik op de foto voor een vergroting) – naar Jeruzalem. Ze zijn daar te gast bij onze zusters in Jeruzalem voor een cursus voor jonge zusters. Na de cursus – die 5 dagen duurt – zullen ze een pelgrimstocht door het Heilig Land maken.

Woensdag 23 oktober

We vierden de gedachtenis van onze zusters die tijdens de Franse revolutie zijn gestorven: zuster Anna Maria en zuster Maria Francesca. We hebben u daar al eens eerder over bericht. Deze zelfde dag was ook de Professiedag van onze Moeder-Overste, zuster Concezione. Op 23 oktober vierde ze haar 19-jarige professie als zuster van onze Orde. De hoofdcelebrant was pastoor Wilson Varela, hij draagt met regelmaat de Heilige Mis op in onze kapel.

We sluiten dit weekbericht graag af met u een gezegende zondag en een mooie week toe te wensen!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly