Weekbericht week 41

Wat hebben we weer een mooie week achter de rug en wat vinden we het altijd fijn dat we u hierover kunnen berichten.

Zondag 7 oktober

Vandaag was het een drukke dag voor onze communiteit. Na de Hoogmis in de Sint Martinuskerk was er ontvangst met koffie en cake in onze conferentiezaal, dat alles in het teken van Oktober Mariamaand.

Dinsdag 9 oktober

Enkele zusters van onze communiteit gingen op bedevaart naar Duitsland om daar enkele kloosters te bezoeken:

Het moederhuis van de “Zusters van de Familie” in Schönstatt.

 

Ook even op de foto “met” de stichter van dit klooster: Dienaar Gods Josef Kentenich.

 

En de “Benediktinerabtei Maria Laach”.

Woensdag 10 oktober

Vandaag werd op een persconferentie bekendgemaakt dat we een nieuwe bisschop hebben: deken Harrie Smeets uit Venray!

(Foto: ©Persdienst Bisdom Roermond)

We zijn blij met en dankbaar voor onze nieuwe bisschop. Via deze weg wensen wij de bisschop-elect Gods zegen en heel veel sterkte met zijn komende episcopaat! We bidden voor de vruchten ervan en hopen hem snel in ons klooster te mogen ontvangen.

Naast dit heuglijke nieuws mogen we natuurlijk niet vergeten dat er vandaag een bijzonder Mariafeest plaatsvond: het feest van Maria Sterre der Zee.
Sinds 2005 wordt op 10 oktober in ons bisdom de liturgische gedachtenis van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee gevierd. In Maastricht zelfs als een liturgisch feest, in de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Bidden wij op haar voorspraak voor ons bisdom en de bisschop-elect, dat zij hem mag leiden op zijn weg als herder van ons bisdom.
(Foto: ©Persdienst Bisdom Roermond)

 

 

In de middag kwamen de priesters van het dekenaat Roermond voor een vergadering in ons klooster. Wij zijn blij dat ze op deze manier van ons gastenhuis gebruik willen maken. Bent u geïnteresseerd in een vergadering in ons klooster of zou u graag conferenties willen organiseren? Kijkt u dan op deze website bij ‘Gastenhuis‘ voor meer informatie en neemt u contact op. We verwelkomen u graag!

We hebben een mooie week vol activiteiten achter de rug en nog vele activiteiten en gasten te gaan! Bent u benieuwd naar onze agenda, neem dan een kijkje in de rechterkolom op deze website.

Een mooie verdere zaterdag en een gezegende zondag toegewenst!
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly