Weekbericht week 40

Door onze retraite verschijnt het weekbericht een dagje later dan u van ons gewend bent, maar wat was het weer een gezegende week!

Dinsdag 2 oktober

Vandaag vierden we in de hele Kerk het Feest van de Engelbewaarders. Het feest is gewijd aan de beschermengelen en wordt eigenlijk als een vervolg op het feest van de aartsengelen (29 september) gevierd. Met dit feest drukt de Katholieke Kerk haar geloof uit dat alle mensen door Gods engelen worden begeleid, beschermd en bewaard. Onze beschermengel heeft een bijzondere plaats in ons leven. De Catechismus leert ons dat “vanaf de kinderjaren tot de dood het menselijk leven omringd is door hun bescherming en voorspraak.”

Woensdag 3 oktober

De kermis werd vandaag afgebroken en dat betekende meteen ook – zoals u op de foto kunt zien – het afscheid van onze muzikale stamgasten: de orgeldraaiers en hun draaiorgels. We vonden het heel fijn om hen weer te gast te hebben en hopen hen met hun instrumenten ook volgend jaar weer te mogen begroeten in ons gastenhuis. Wij wensen hen natuurlijk weer veel succes op hun volgende kermis!

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober

Tijdens deze twee dagen vond onze retraite plaats. Er waren – naast de zusters – nog tien andere retraitanten die dit keer deelnamen. De retraite werd gegeven door pr. dr. Jos. Geelen C.R.L., studentenpastor verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
In het kader van ons jubileumjaar is het thema van de retraite – een serie van drie – ‘Sterke vrouwen in de Bijbel’. Dit keer ging het over Hagar en Sarai, de twee vrouwen van Abraham.

Het waren twee inspirerende dagen. Het derde en laatste deel van de serie zal plaatsvinden in november. Meer informatie kunt u vinden op onze website of in onze volgende weekberichten.
Wij danken pr. dr. Jos Geelen hartelijk voor zijn bezielende conferenties en we zijn hem dankbaar dat hij de serie zal afsluiten in november.

Weekend van 5-7 oktober

Dit weekend zijn er drie zusters uit Polen bij ons te gast: de zusters Szensackie. Ze zijn speciaal naar Nederland gekomen voor de Poolse Missie in Banneux en verblijven het hele weekend bij ons. Ze zijn leden van een Poolse congregatie en we vinden het fijn dat ze ons klooster hebben gekozen om te verblijven.
Wilt u ook graag eens te gast zijn in ons klooster, kijk dan op Facebook of op onze website.

Dat was het weer voor deze week. Wilt u weten wat op onze agenda staat, kijkt u dan vooral op onze website (in de kolom rechts)! U ziet meteen of er een voor u interessante activiteit tussen zit en wellicht brengt het u op een idee om een van onze zalen te huren voor een retraite, receptie, vergadering of andere activiteit.

Wij wensen u verder nog een gezegende zondag toe.
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly