Weekbericht week 39

Zoals vorige week beloofd, een terugblik op Cultureel Lint in ons klooster, het feest en verdere belevenissen van de afgelopen week!

Zondag 24 september

In heel Weert, en dus ook in ons klooster, vond vandaag Cultureel Lint plaats en ondanks – of misschien ook wel dankzij – de regen was het een mooie, gezegende zondag. De muziek en zang werden verplaatst van de tuin naar onze conferentiezaal en werd goed bezocht. We zijn de organisatie van Cultureel Lint erkentelijk dat het evenement dit jaar weer heeft kunnen plaatsvinden en we willen de mensen hartelijk bedanken voor hun bezoek aan ons klooster.

Zaterdag 29 september

Vandaag vieren we het feest van de H.H. Aartsengelen. Zeker in Limburg zijn vele mensen vernoemd naar drie van hen: Michaël (wie is als God), Gabriel (kracht van God) en Rafael (God geneest). Zij zijn onderdeel van een groep van zeven aartsengelen, zoals genoemd in het boek Tobit (12,15) door de aartsengel Rafael: “Ik ben Rafael, een van de zeven engelen die in de nabijheid van de troon van de Heer verkeren.”

Naast de genoemde drie, kennen sommigen van u misschien nog wel Uriël, maar de overige drie zijn bij de meesten nagenoeg onbekend: Berachiël, Jehudiël en Shealtiël.

De bekendste van de zeven, de heilige Michaël, wordt ook in ons klooster bijzonder vereerd. Aan het einde van de Heilige Mis bidden wij gezamenlijk met de mensen het gebed tot de aartsengel Michaël, een bijzondere traditie in onze Kerk. En natuurlijk is er ook een bekende plaats in Frankrijk ontstaan door hem: Le Mont-Saint-Michel.

Kermis Weert (t/m 3 oktober): orgeldraaiers bij ons te gast!

Wat we u zeker niet willen onthouden, zijn de foto’s met onze vaste gasten: de orgeldraaiers van Kermis Weert. Ze zijn – zoals u zich wellicht kunt herinneren – wederom bij ons in het gastenhuis en hun draaiorgels staan elke nacht veilig en wel bij ons te wachten tot ze weer aan het werk worden gezet op de kermis. Wij wensen iedereen die naar de kermis gaat heel veel plezier en een mooie tijd!

Een greep uit onze agenda van de komende week

Dinsdag 2 oktober

Maaltijd voor minderbedeelden, in samenwerking met Voedselbank Weert.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober

Retraite onder leiding van Pr. Dr. Joseph Geelen. Thema: Sterke vrouwen uit de Bijbel. Meer informatie en aanmelden kunt u via deze website.

Zondag 7 oktober

Na de H. Mis van 10:00 uur in de Sint Martinuskerk (letterlijk bij ons om de hoek) bent u van harte welkom in ons klooster voor de receptie ter gelegenheid van Oktober Rozenkransmaand.

U bent weer op de hoogte! We wensen u allen een gezegende zondag toe.
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly