Weekbericht week 41

Met verschillende groepen te gast in ons gastenhuis was het een gevarieerde week, waar wij u graag een overzicht van geven!

Zondag 6 oktober

Oktober is traditiegetrouw Rozenkransmaand. Het is eveneens een goede traditie dat we bij het openen van deze maand, op de eerste zondag in oktober, de gelovigen van de lokale parochie mogen verwelkomen in ons klooster. Na de H. Mis van 10:00 uur in de dekenale Sint Martinuskerk stond onze poort dan ook open voor een feestelijke receptie!

Maandag 7 oktober

Op 7 oktober 1391 is de H. Birgitta van Zweden heiligverklaard door Paus Bonifatius IX. Vanwege deze gedachtenis is 7 oktober voor veel van onze medezusters wereldwijd hun professiedag. In onze communiteit vierden we de professie van zuster Bernarda tijdens de H. Mis, waarin Kapelaan Fratczak van het dekenaat Horst hoofdcelebrant was.

Dinsdag 8 oktober

De kerkbesturen van het dekenaat Weert waren bijeen in onze conferentiezaal. Rector Hendriks van het Grootseminarie Rolduc gaf voor hen een inspirerende conferentie.

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober

Tijdens dit weekend verwelkomen we een parochie in ons gastenhuis voor een retraite. Wilt u ook een retraite, vergadering, bezinningsdag of feestelijke receptie organiseren en zoekt u hiervoor een geschikte locatie mét overnachtingsmogelijkheid? Kijk dan snel op onze website of neem contact met ons op, voor alle mogelijkheden (ook op maat) die ons gastenhuis biedt!

We wensen u van harte een gezegende zondag, nieuwe week en in het bijzonder een mooie Rozenkransmaand toe.

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly