Weekbericht week 40

Het was een week van dankzegging, vieren en het verwelkomen van nieuwe en ‘oude’ gasten. U leest het in ons nieuwste weekbericht!

Woensdag 2 oktober

‘s Avonds hadden we de Eucharistische aanbidding in onze kapel, uit dankbaarheid dat alles bij de kermis goed was verlopen.

Vrijdag 4 oktober

Een bijzondere dag: het feest van de Heilige Franciscus. Minstens zo bijzonder voor onze orde omdat onze Stichteres Heilige Birgitta ook lid was van de Derde Orde van Franciscus! Deze dag vierden we natuurlijk graag met in gebed met onze mede-religieuzen van de Franciscaanse spiritualiteit.

Ook vandaag kwamen de stadsgidsen weer voor een rondleiding in onze tuin. Op deze manier bezochten wederom verschillende mensen ons klooster.

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober

Zoals altijd is/was De Wandelmaat bij ons te gast. Sinds hun eerste bezoek, nu toch meer dan vijf jaar geleden, zijn ze geregeld in ons gastenhuis komen logeren. Erg fijn dat we hen nu weer mogen/mochten verwelkomen!

Rozenkransmaand

Deze maand is het de maand van de Rozenkrans. Naast de maand oktober is ook de maand mei toegewijd aan het rozenkransgebed.
In de hele Wereldkerk wordt -zeker nu- dagelijks de rozenkrans gebeden en vaak zie je ook in de parochie dat het Mariabeeld vooraan op het priesterkoor staat.

 

Wij, zusters, bidden elke dag (behalve woensdag) de rozenkrans in de kapel. U bent allen van harte welkom om juist deze maand mee te komen bidden!

 

 

We herinneren u weer graag aan onze retraiteserie met als thema “Sterke vrouwen in de Bijbel”. U kunt zich nog aanmelden voor de retraite op 22 en 23 november! Ga vooral naar onze website voor meer info en/of om u aan te melden!

We wensen u graag een gezegende zondag toe en een mooie nieuwe week.

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly