Weekbericht week 32

Zoals u zich wellicht nog kunt herinneren van het vorige weekbericht, heeft ons klooster afgelopen week gefungeerd als kampplek voor het Meisjeskamp Bisdom Roermond en wat was het een mooie, gezegende week!

Maandag 6 augustus

Vandaag vierden we het feest van de “Gedaanteverandering de Heer”, in onze orde een Hoogfeest. Zoals u ondertussen uit vorige weekberichten begrepen hebt, worden (Hoog)feesten dan ook speciaal herdacht in ons Officiegebed.
6 augustus: Gedaanteverandering van de Heer

Gebedenboek BirgittinessenOp de foto’s kunt u zien hoe dat dan ook in ons Officie is opgenomen. In de Heilige Mis van een Hoogfeest worden er, naast het Evangelie, twéé lezingen gelezen en zingen of bidden we de Geloofsbelijdenis. Buiten de gebedstijden doen we binnen onze communiteit ook altijd iets speciaals en eten we bijvoorbeeld een echte Limburgse vlaai van onze plaatselijke bakker.

Maandag 6 augustus t/m vrijdag 10 augustus

De hele week waren er bij ons 24 meisjes te gast, in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Onder (geestelijke) leiding van kapelaan Slaven Brajkovic (u kent hem nog wel uit het weekbericht van week 26) en een aantal jonge vrouwen hadden zij een vol, druk en gezellig programma met als thema: “Duik in het diepe”. Ze vierden elke dag in onze kapel de Heilige Mis en onze tuin werd goed gebruikt voor sport en spel. Onze conferentiezaal werd omgebouwd tot slaapzaal en in de schuur werd op donderdag de traditionele Bonte Avond gehouden. Het was erg fijn om de meisjes – ze komen al sinds 2011 in ons klooster – bij ons te gast te hebben en we hopen er volgend jaar weer vele terug te zien en wie weet nog wel meer.

Meisjeskamp 2018

Meisjeskamp 2018

Ons bisdom organiseert meerdere kampen, ook voor jongens in de dezelfde leeftijdscategorie en twee kampen voor tienerjongens en -meiden. Mocht u meer informatie daarover willen, dan kunt u deze vinden via www.facebook.com/jongbisdomroermond/.

Meisjeskamp 2018

Meisjeskamp 2018

De stilte is nu weer teruggekeerd in ons klooster en een beetje jammer vinden we het wel. Het horen van kinderstemmen die zoveel plezier beleven, zorgt altijd voor vreugde.
We zijn dankbaar dat de kinderen een week bij ons konden vertoeven. Bidt u met ons mee voor de vruchten van dit kamp? En voor Gods zegen over het jongenskamp (in Kinrooi) en het meidenkamp (bij de Karmelietessen in Sittard) die de komende week plaatsvinden.

Een fijne zaterdagavond en een gezegende, zonnige zondag!
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly