Weekbericht week 26

Daar is hij dan, ons allereerste weekbericht. Op deze manier houden we u voortaan graag op de hoogte van het ora et labora in en om ons klooster. En wat was het weer een mooie week, beter gezegd, wat waren het weer twee mooie weken.

Week 25

We mochten onze nieuwe Algemeen Moeder Abdis, Moeder Fabia Kattakkayam, in ons klooster begroeten. Zij was bij ons voor het driejaarlijks visitatiebezoek. We hebben haar van harte welkom geheten in ons klooster én in Weert en we mogen dankbaar terugkijken op een vruchtbaar bezoek.

Bezoek Moeder Abdis (2018)

Bezoek Moeder Abdis (2018)

Bezoek Moeder Abdis (2018)

Ook was het bijzonder dat kapelaan Slaven Brajkovic zijn ‘Eerste Mis’ bij ons kwam opdragen. Op 26 mei jl. is hij priester gewijd en nu kon hij ons na de H. Mis de neomistenzegen geven. De neomistenzegen van een pasgewijde priester is een speciale zegen waar bijzondere kracht en steun aan wordt toegeschreven. Wij willen kapelaan Slaven bedanken dat hij de moeite heeft genomen om bij ons de H. Mis op te dragen en wensen hem Gods zegen over zijn priesterschap.

Kapelaan Slaven

Kapelaan Slaven

Zondag 24 juni

Net als de week tevoren vond er een concert plaats in onze tuin. Dit keer van de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert zelf. Zij voorzagen de gasten van de muziek en wij mochten daaraan een kleine gastronomische bijdrage leveren.

 Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert  Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert  Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 Weert

Vrijdag 29 juni

Vandaag was het hoogfeest van HH. Petrus en Paulus. We herdachten het martelaarschap van de beide apostelen, de bekroning van hun getuigenis van het Evangelie. Voor de kerk zijn zij natuurlijk enorm belangrijk geweest en daarom was het weer bijzonder om hen te mogen noemen in ons officie. Wilt u meer weten over onze gebedstijden en/of daaraan deelnemen? U bent van harte welkom in onze kapel om mee te bidden.

Bent u benieuwd naar onze volgende activiteiten? Dan verwijzen we u graag naar ons volgende weekbericht, volgende week zaterdag. Voor meer informatie, houd onze website in de gaten!

Wij wensen u van harte een gezegend weekend toe.

Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly