Weekbericht week 30

Afgelopen week kon u via onze website een fotoreportage bekijken bij gelegenheid van het 175-jarig jubileumfeest op zaterdag 21 juli jl. In weekbericht 29 hebben we ook uitgebreid gekeken naar de festiviteiten rondom deze heuglijke dag.
Deze week berichten we u over een ander bijzonder bezoek en kijken we toch ook even vooruit: want het jubileumjaar is natuurlijk nog lang niet voorbij!

Maandag 23 juli

Vandaag vierden we – in de rust van onze communiteit en samen met onze medezusters die nog bij ons te gast waren – het Hoogfeest van de Heilige Birgitta. Pr. Pierik droeg de Heilige Mis in onze kapel op. Het was erg bijzonder om samen met onze medezusters het feest te vieren. Vanwege het jubileumfeest was er dit jaar geen receptie in onze tuin.
De Heilige Birgitta is de eerste Stichteres van onze Orde. Ze ontving tijdens haar leven verschillende visioenen en boodschappen van God en is – samen met de H. Edith Stein en de H. Catharina van Siena – patrones van Europa.

Hoogfeest H. Birgitta 2018 Hoogfeest H. Birgitta 2018 Hoogfeest H. Birgitta 2018 Hoogfeest H. Birgitta 2018

Dinsdag 24 juli – woensdag 25 juli

Tijdens deze dagen namen we afscheid van de zusters die nog bij ons te gast waren. Allereerst vertrok Moeder Vicaria naar Rome en namen de zusters uit Djursholm en Birmingham weer afscheid en keerden zij ook naar hun klooster terug. Verder vertrokken twee zusters voor hun vakantie naar Indonesië. Wij zijn dankbaar voor hun aanwezigheid en hulp en wensen hen Gods zegen en veel vrucht toe in hun eigen communiteit. De zusters die weer voor even bij hun familie vertoeven, wensen wij natuurlijk een gezegende vakantie toe en een veilige terugreis.

Afscheid nemen van onze medezusters na het jubileumfeest

Donderdag 26 juli

Vandaag kregen wij bezoek van Vader Abt Adrianus Lenglet van de Benedictijnerabdij in Lemiers, bij Vaals. Hij was tijdens het jubileumfeest verhinderd en was speciaal op deze dag bij ons het jubileum komen vieren.
Wij zijn Vader Abt zeer erkentelijk voor zijn bezoek en wij blijven bidden voor hem en zijn medebroeders Benedictijnen in Mamelis. Mocht u meer informatie willen over de Benedictijnen in Lemiers, bezoekt u dan vooral www.benedictusberg.nl.

Bezoek Benedictijner Vader Abt Lenglet

Het was wederom een prachtige week. Wist u dat wij ons jubileum nog het hele jaar vieren? Onder andere met een driedelige mini-retraite in ons klooster. De retraite wordt ingeleid door pr. dr. Joseph Geelen, studentenpastor in Nijmegen en u kunt u nu al aanmelden voor oktober!
Meer informatie over de retraite en over o.a. ons gastenhuis, vindt u op deze website!

Wij wensen u nog een gezegende zondag toe,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly