Weekbericht week 28

En zoals u ondertussen van ons gewend bent…wederom een weekbericht, het derde dit keer. We hadden een volle agenda, dus laten we maar snel beginnen.

Zaterdag 7 juli

Op zaterdag vond de laatste bijeenkomst van de Regionale Tienergroep in ons klooster plaats. De laatste van het schooljaar en ook meteen de laatste keer in ons klooster. Volgend schooljaar zullen ze huizen in de parochie van De Verrezen Christus in Weert. We vonden het erg fijn om deze jonge mensen te gast te hebben en wensen ze veel zegen en groei toe in de komende jaren!

Regionale Tienergroep
Regionale Tienergroep

Zondag 8 juli

LunchbuffetLunchbuffetVoor deze dag waren we gevraagd om een buffet te verzorgen voor een 83-jarige en familie en vrienden. We hebben hier uiteraard graag gehoor aan gegeven en hopen dat de jarige en de gasten mogen terugkijken op een mooie, gezegende dag, mét lekker eten.

Hebt u tijdens het lezen van dit weekbericht ook interesse gekregen in een buffet, lunch, diner, feest of receptie? Neem vooral contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Lunchbuffet

Dinsdag 10 juli

Dinsdag was het de feestdag van de H. Knoet. Dit betekende voor ons zusters dat we zowel de H. Mis als de gebeden van de dag, het Officie, in zijn nagedachtenis baden. De gedachtenis van de H. Knoet is bijzonder. Hij is de patroon van Denemarken, waar de staatskerk Evangelisch-Luthers is.

Liturgische Kalender: H. Knoert op 10 juli

H. Mis in onze kapel, ter nagedachtenis aan de H. Knoert (10 juli)

Weekend 13-15 juli

Vanwege Bospop is ons gastenhuis weer helemaal volgeboekt. Elk jaar vindt Bospop, een van de muziekfestivals die Nederland rijk is, in Weert plaats en elk jaar vinden de (vaste) gasten ons klooster terug. Vaak boeken ze al ver van te voren, om zeker te weten dat er plek is. We vinden het altijd fijn om, naast de nieuwe gasten, de ‘vaste gasten’ na een jaar weer in ons klooster te mogen verwelkomen. We wensen hen allen dan ook een zonnig en muzikaal weekend toe en een gezegende tijd in ons gastenhuis.

Mgr. drs. R.G.L.M. MutsaertsBron: rkkerk.nl/©Ramon Mangold

Voor deze week sluiten we weer af. Volgende week kunt u de voorbereidingen voor het jubileumfeest “175 jaar Birgittinessen in Weert” volgen en lichten we een tipje van de sluier op van de dag zelf. Deze week publiceren we hier alvast een eerste nieuwtje: de hoofdcelebrant op zaterdag 21 juli is Monseigneur Rob Mutsaerts, hulpbisschop van het Bisdom ‘s-Hertogenbosch. De H. Mis zal plaatsvinden om 14:00 uur in de Martinuskerk in Weert.

Voor meer informatie, kijk eens rond op deze website!

Een mooi en gezegend weekend voor u allen,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly