Weekbericht week 13

Nu komt u eindelijk erachter welke zuster de afgelopen week groot feest had…

Maandag 25 maart

Vandaag – op het Hoogfeest van Maria Boodschap – vierde onze zuster Livia haar 15-jarige professie. In onze orde tellen wij de jaren vanaf onze eerste professie – het moment dat een zuster haar sluier ontvangt. Voor zuster Livia is dit alweer 15 jaar geleden. Het was bijzonder om dit tijdens de Heilige Mis te mogen gedenken. De Heilige Mis werd opgedragen door pastoor W. Varela uit Roermond. Tijdens deze Mis hernieuwde zuster Livia haar geloften en na afloop was er natuurlijk taart en feest in onze communiteit. Bidt u met ons mee voor zuster Livia, dat ze mag volharden in haar roeping en dat ze nog vele jaren zich mag inzetten voor onze orde?

Donderdag 28 maart

Vandaag hadden we verschillende religieuzen bij ons te gast in het kader van “de missietafel van het KNR”. Het KNR is een overkoepelende organisatie van Katholieke Nederlandse Religieuzen.
De vergadering vond plaats in onze conferentiezaal en onder andere de vertegenwoordiger van de zusters Dominicanessen uit Sittard, de Zusters van Het Mensgeworden Woord uit Brunssum, de Zusters Karmelietessen uit Megen en de Zusters van Het Arme Kind Jezus uit Maastricht waren hierbij aanwezig. Samen spraken we over geloof en missie in Nederland en wisselden we ervaringen uit.
Het is een mooie gelegenheid om elkaars missies hier in Nederland te leren kennen en om van elkaar te leren. We zijn dankbaar dat ze ons klooster hebben gekozen voor de twee jaarlijkse bijeenkomsten en we op deze manier onze missie extra mogen uitdragen bij en met onze mede-religieuzen.

Vrijdag 29 maart – zaterdag 30 maart

Terwijl u dit leest, hebben we weer een grote groep te gast in ons gastenhuis. Álle gastenkamers zijn dit keer bezet.
Het betreft een groep van de Parochie Christus Koning uit de provincie Zuid-Holland en wij zijn blij dat ze de weg naar ons klooster hebben gevonden voor een kloosterweekend hier.

…van de week

Of eigenlijk, de komende twee weken: want dan is ons gastenhuis officieel gesloten. En nee, niet vanwege een vakantie of retraite van de zusters, maar omdat we tijdens deze twee weken – van 1 t/m 14 april – de jaarlijkse grote schoonmaak in ons klooster zullen houden.
Ná 14 april kunnen er weer overnachtingen, feesten, recepties en dergelijke worden geboekt, in een schoongeboend klooster!

We wensen u een gezegende zondag Laetare toe (volgende week meer hierover) en een mooie voortzetting van de Vastentijd!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly