Weekbericht week 12

De afgelopen week hebben we weer in de tuin gewerkt, mochten we het eerste Hoogfeest tijdens de Vastentijd vieren en hadden we vele verschillende gasten.

…van de week

Op dinsdag 19 maart was het Hoogfeest van St.-Jozef, oftewel “Sint Joep”. Deze dag staat bol van tradities, zeker hier in Limburg. Wie kent de Sint Joep Markt van Sittard bijvoorbeeld niet?
Het bijzondere van dit Hoogfeest is dat het plaatsvindt tijdens de Vastentijd, een tijd van 40 dagen van onthouding en bezinning.
Zoals u wellicht weet, geldt dit niet op de zondagen. Welnu, dat geldt dus ook voor een Hoogfeest. Want die dag vier je als de zondag. Zelf begonnen we de dag met de Heilige Mis van het Hoogfeest van Sint Jozef en vierden we dit door de dag heen ook. Natuurlijk hadden we ook gasten, maar daarover leest u verderop in ons weekbericht.

Volgende week vieren we het Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer, ook enorm bijzonder. Dit feest vindt plaats op 25 maart, tegelijk met een ander -voor ons- mooi feest: een van onze zusters viert dan haar professiedag. Welke zuster het is? U leest het volgende week. Of kom de Heilige Mis meevieren, om 7:45 uur.

Dinsdag 19 maart

Vandaag waren er verscheidene mensen te gast voor een lunch, waarna we een rondleiding in ons klooster hebben gegeven.

De Heilige Jozef is de patroonheilige van de religieuzen, vandaar dat het extra bijzonder was om juist deze dag iets van ons religieuze leven te laten proeven.

Woensdag 20 maart

Vandaag gingen we naar het stadhuis om te stemmen vanwege de Provinciale Statenverkiezingen. Zuster Francesca ging speciaal voor deze belangrijke gebeurtenis met ons naar het stadhuis.

Donderdag 21 maart

‘s Middags kwam het VAC Weert naar ons klooster voor een vergadering. We vinden het fijn dat de Adviescommissie voor woningbouw en woonomgeving ons gastenhuis heeft weten te vinden. Mocht u ook geïnteresseerd zijn in een vergadering in ons klooster, neemt u dan vooral contact op voor de mogelijkheden.

Zaterdag 23 maart

Terwijl u dit leest, is er net een groep van het Dekenaat Horst bij ons te gast geweest. Ze zijn naar ons klooster gekomen om kennis met ons te maken, voor gesprekken en een rondleiding.

De afgelopen week…

…hebben we samen met onze trouwe vrijwilligster Annie Baetsen –u kent haar al uit een eerder weekbericht– hard gewerkt in onze tuin. En de foto’s hiervan willen we u natuurlijk niet onthouden.

We wensen u alvast een gezegende zondag en nog een mooie verdere Veertigdagentijd toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly