Zie, God, onze Verlosser zal komen!

Tussen het roepen van de profeten en de verkondiging van de apostelen valt een volmaakte stilte. Middernacht waren alle stemmen tot zwijgen gekomen toen God zijn Woord zond en ons in de geboorte van Jezus zijn gelaat toonde: Emmanuel – God met ons. “Want terwijl een diepe stilte alles omgaf en de nacht in zijn snelle loop halverwege was gekomen, kwam Uw alvermogend Woord van zijn koningstroon in de hemel” (Wijsh. 18,14-15). Zondag 29 november vierden we de eerste zondag van de Advent, waarin de aankondiging klonk: “God Komt!”

Maria is ons verheven voorbeeld in de Adventstijd. Zij vierde de eerste Advent. De woorden van de engel Gabriël dat haar Kind ‘Zoon van de Allerhoogste’ zou worden genoemd, bewaarde ze in zwijgzaamheid. Niet zij was het die dit geheim aan haar nicht Elisabeth onthulde en zelfs voor haar verloofde was dit mysterie verborgen. Met haar antwoord stelde ze zich helemaal ter beschikking van God: “Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar uw woord.” Maria, aan wie onze Orde is toegewijd, is ons toonbeeld. In haar diep geloof verwachtte ze alles van God.

Wereldwijd wordt het ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’ gevierd. Ieder initiatief dat ter gelegenheid van dit ‘Jaar’ wordt aangekondigd is eigenlijk een dankbaar teken van hoop. We zijn dan ook blij dat volgend jaar verschillende lezingen, retraites en stille dagen in ons klooster worden gehouden. Hierin zal worden stilgestaan bij het herontdekken van de gave van de Barmhartigheid. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn op deze dagen van geloofsverdieping en gebed. Binnenkort zal het volledige programma verschijnen.

Meer informatie over het retraiteprogramma in het ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’ vindt u binnenkort op onze website onder het kopje ‘Nieuws’, ‘Retraites’.

EnglishGermanItaly