Weekbericht week 48

We naderen het eind van het kalenderjaar en het begin van het kerkelijk jaar. Graag vertellen we u over de activiteiten in en om ons klooster de afgelopen week.

Zondag 24 november

In de aanloop naar 5 december, pakjesavond, heeft Sinterklaas weer zijn traditionele bezoek aan ons klooster gebracht, samen met zijn zwarte Pieten. Het was fijn om hen na een jaar weer terug te zien en hopen dat ze ook volgend jaar weer (voorzichtig) over de daken van ons klooster lopen.

Maandag 25 november

Een groep van de Rabobank heeft van onze conferentiezaal gebruikgemaakt voor het beleggen van een vergadering. Ook iets voor u? Neem dan gerust contact met ons op en kijk ook eens op onze website om te zien wat de mogelijkheden zijn!

Donderdag 28 november

Met een deel van onze communiteit (wat een ander woord is voor kloostergemeenschap) zijn we op bezoek geweest bij de contemplatieve tak van de Blauwe Zusters en de Zusters Benedictinessen in Valkenburg. Het was inspirerend en vruchtbaar om op deze manier mede-religieuzen te mogen ontmoeten en met hen te spreken.

Vrijdag 29 november – zondag 1 december

In ons gastenhuis is het ook dit weekend weer een levendige boel. Wij mogen de gemeenschap van de Neocatechumenale Weg van ons Bisdom Roermond verwelkomen en wensen hen een gezegend verder verblijf!

Zaterdag 30 november

Vandaag bidden we de eerste Vespers van de Advent! Een bijzondere voorbereidingstijd voor Kerstmis, waarvoor wij ook voor u om zegen bidden.

…van de week

…konden wij u op Facebook en Twitter informeren over de openingstijden van de kerststal! De feestelijke opening zal zijn op zaterdag 14 december om 13:30 uur.
Wij bidden voor de organisatie, alle vrijwilligers, weldoeners en bezoekers van de kerststal. Dat het een gezegend bezoek mag zijn en ons allen dichter bij het kindje Jezus mag brengen.
Blijf op de hoogte van de kerststal via onze Facebook- en Twitterpagina!

 

We wensen u van harte een gezegende eerste Adventszondag en een fijne nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly