Weekbericht week 37

Helaas ging de retraite vanwege meerdere afzeggingen niet door, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen nieuws te melden hebben over de afgelopen week!

Zondag 8 september

Vandaag, op het feest van Maria Geboorte en de stichtingsdatum van de hernieuwde Orde, vierde zuster Stephy haar professiedag.
Deze heuglijke gebeurtenis in haar leven herdachten we natuurlijk speciaal in de Heilige Mis.

Zaterdag 14 september

Vandaag openden we de kloosterpoort vanwege Open Monumentendag. We mochten meer dan 430 kijkers ontvangen. Ze kwamen – naast Nederland – ook uit Duitsland en België. De bezoekers kregen op deze dag de gelegenheid om een monumentale oude abdij te bezichtigen en om zo ook meer te weten te komen over ons leven hier in Weert. Voor sommigen van hen was het de eerste keer dat ze het klooster bezochten, anderen waren al vaker geweest.
Voor de gelegenheid verkochten we meerdere huisgemaakte lekkernijen, zoals limoncello, gebak, kweeperenlikeur en jam. De opbrengst hiervan gaat naar ons klooster.
Graag bieden we u een impressie van de dag aan de hand van enkele foto’s.

We mogen dankbaar terugkijken op een mooie, gezegende dag én week, vol met bijzondere ontmoetingen en festiviteiten. En op deze zondag beginnen we weer met de nieuwe week: wij wensen u allen veel zegen toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly