Weekbericht week 32

Voor het negende(!) achtereenvolgende jaar wordt in ons klooster het Meisjeskamp van het Bisdom Roermond georganiseerd en in dit weekbericht geven we u graag een impressie.

Maandag 5 augustus

Vandaag werd het kamp geopend met het vieren van de Heilige Mis in onze kapel, samen met alle ouders. Daarna werd er kennisgemaakt en hadden ze een geweldige eerste dag achter de rug.

Dinsdag 6 augustus

Op deze dag is Monseigneur Smeets, bisschop van Roermond, hartelijk door de groep ontvangen. Hij was natuurlijk hoofdcelebrant tijdens de Heilige Mis en beantwoordde tijdens zijn bezoek verschillende vragen. Bijzonder was dat dit voor onze bisschop zijn eerste bezoek aan het Meisjeskamp was in deze hoedanigheid.

Woensdag 7 augustus

Inmiddels alweer een echte traditie tijdens het kamp is het pizzabakken in onze keuken. Er was wederom veel plezier en gegiechel in onze keuken en na afloop werd er natuurlijk heerlijk gegeten van hun zelfgemaakte pizza’s.

Ook namen de meisjes deel aan de Eucharistische aanbidding, ook voor ons mooi om samen met hen te bidden bij het Allerheiligste.

Donderdag 8 augustus

Een heel mooi weekprogramma werd afgesloten met de traditionele bonte avond en een processie naar de Lourdesgrot. Op de foto ziet u het uitzicht op de Lourdesgrot vanuit het klooster.

Vrijdag 9 augustus

De kampweek werd vandaag afgesloten met de Heilige Mis. Het was een prachtige week, samen met de meisjes, de leiding en de nieuwe hoofdleiding, Valerie Leeters. Zij is, in dit negende jaar van Meisjeskamp tussen onze kloostermuren, de vierde hoofdleiding met wie we al mogen samenwerken.
We zijn de samenwerking met het Bisdom Roermond via Marjolein Manten-de Witt begonnen, die dit twee jaar heeft mogen organiseren, waarna Lisette Goes en Irene de Winter het stokje overnamen voor vijf opeenvolgende jaren. Daarna was Anja Klinkenberg hoofdleiding en nu dus Valerie.
Het is mooi om te zien hoe op deze manier de continuïteit van het Meisjeskamp wordt gewaarborgd en we willen met name Valerie Leeters heel hartelijk bedanken voor haar inzet tijdens dit kamp en dat ze ons de zorg over de meisjes en de leiding (weer) wilde toevertrouwen. Het was erg fijn om hen allemaal te gast te hebben en we hopen hen met vele (nieuwe) meisjes volgend jaar weer te mogen begroeten!

 

Bid u met ons mee dat deze afgelopen week veel vrucht mag dragen?

Wij wensen u een gezegende zondag en mooie nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly