Weekbericht week 31

We hebben weer een mooie week achter de rug, met bijzonder bezoek. En hierover willen we u natuurlijk graag weer berichten.

Vakantie zusters Bremen

Sinds 30 juli zijn drie medezusters uit Bremen bij ons in ons klooster. Ze hebben voor hun vakantie voor Weert gekozen en we zijn erg blij dat ze bij ons hun vrije dagen willen doorbrengen en vieren! Het klooster in Bremen werd ingezegend in 2002 en is een mooie plek om te bezoeken. U vindt ze ook op Facebook: https://www.facebook.com/Birgittenkloster/ !

Vrijdag 2 augustus

Vandaag vieren we het feest van heilige Catharina, het vierde kind van onze eerste stichteres: de heilige Birgitta.
Net als haar moeder trouwde ze. Haar man, Egard Lydersson, was een jonge edelman, met wie ze als broer en zus samenleefde. Ze heeft altijd met grote liefde en toewijding voor hem gezorgd. Na instemming van zijn kant voegde ze zich bij de heilige Birgitta in Rome en ging met haar op bedevaart naar het Heilig Land.

Na het overlijden van haar moeder en haar man keerde ze in 1374 terug naar Zweden. Ze zette het lichaam van haar moeder bij in het klooster van Vadstena en werd er zelf de eerste abdis.
Tussen 1375 en 1380 was ze in Rome om de officiële toestemming te krijgen voor de kloosterorde, die door haar moeder was gesticht: “de zusters van de Orde van de Heilige Verlosser”, bij u natuurlijk beter bekend als “de zusters Birgittinessen”.
In 1484 is ze heiligverklaard en ze is de patrones bij miskramen en vroeggeboorten. Ook wordt haar voorspraak ingeroepen tegen overstromingen.

…van de week

We willen u graag attenderen op de komende retraites in september en november, rondom het thema dat we vorig jaar hebben ingezet: sterke vrouwen in de Bijbel, onder leiding van dr. Joseph Geelen C.R.L., studentenpastor van de Radbouduniversiteit te Nijmegen.
Niet alleen wij, zusters, maar ook iedere gelovige mag zich laten inspireren door deze ‘sterke vrouwen’ uit de Bijbel, want de Bijbel mag dan wel oud zijn, maar aan actualiteit heeft zij zeker niet ingeboet! Welkom!
De kosten: € 55,- per keer (inclusief een overnachting en alle maaltijden).
De data: vrijdag 13 en zaterdag 14 september, en 22 en 23 november.
Tijdens de retraites zal zo veel mogelijk worden aangesloten bij het gemeenschappelijk gebed. De maaltijden worden gebruikt in de abdij. U kunt bij het aanmelden kenbaar maken of u, naast de retraite, nog één of enkele dagen in het gastenhuis wenst te overnachten.
U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Of kijk binnenkort weer op deze website. U kunt zich nu al aanmelden! Dit is mogelijk tot een dag voor aanvang. Van harte bij u aanbevolen!

 

Wij wensen u een gezegende zondag en mooie nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly