Weekbericht week 25

Ook deze week hadden we weer vele activiteiten in en om ons klooster. We vertellen u graag meer over een aantal daarvan!

Maandag 17 juni

Deze hele week hebben we medezusters bij ons te gast. Ze komen uit Djursholm, vlakbij Stockholm. In Zweden zijn er twee kloosters van onze orde.
We zijn enorm blij dat onze zusters bij ons hun welverdiende vakantie hebben doorgebracht!

Dinsdag 18 juni

Vandaag was de groep “Zij-actief Gemert”, een vrouwenvereniging, bij ons te gast. Ze hebben bij ons het avondeten genuttigd en hebben overnacht in ons gastenhuis. Wilt u zelf ook zo’n activiteit bij ons organiseren, kijkt u dan vooral op www.birgittinessen.nl/gastenhuis!

Donderdag 20 juni

Het bleef droog en dus kon de jaarlijkse Sacramentsprocessie worden gelopen. In de Nederlandse Kerkprovincie wordt Sacramentsdag gevierd op de daaropvolgende zondag, maar volgens traditie lopen verschillende parochiegemeenschappen, waaronder Weert, nog altijd de processie op de tweede donderdag na Pinksteren. Dat is van oudsher het Hoogfeest van het heilig Lichaam en Bloed van Christus.

Men begon met de Plechtige Hoogmis, waarna de processie door het centrum trok en eindigde in ons tuin. Na afloop was er nog tijd voor een gezellig samenzijn. We zijn dankbaar dat we op deze manier ook onze bijdrage aan deze prachtige traditie hebben mogen leveren.

Deze week mochten we ook weer verschillende stadsgidsen en hun groepen in onze tuin verwelkomen!

Het was weer een mooie, gezegende week. Wij wensen u en de uwen een gezegende zondag en mooie nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly