Weekbericht week 24

Langzaamaan gaan we richting de zomervakantie en daar waar de meeste activiteiten worden stopgezet tot het nieuwe schooljaar weer begint, krijgt onze gemeenschap het juist drukker. Ook deze week staat ons weekbericht weer goed vol!

Zondag 9 juni

Vandaag vierden we Pinksteren. Dit is op de 50ste dag na Pasen: het feest van de Heilige Geest, de plaatsvervanger van Jezus Christus. Op wat later de Eerste Pinksterdag is gaan heten, gebeurde volgens het Bijbelverhaal het volgende. Leerlingen van Jezus en zijn moeder waren in een huis bijeen toen er zich binnen plotsklaps het geluid van een grote windvlaag voordeed en er een soort vlammen verschenen die zich boven de hoofden van de aanwezigen verspreidden – beter bekend als ‘vurige tongen’. De gelovigen werden met de Heilige Geest vervuld en begonnen buiten het huis op luide toon het evangelie in allerlei vreemde talen te verkondigen. Dit has als gevolg dat er een grote massa, mensen afkomstig uit allerlei windstreken, op hen afkwam. Na de toespraak van Petrus sloten ongeveer 3000 mensen zich bij hen aan.
Pinksteren sluit de Paastijd af en hiermee beginnen we aan de zogenaamde groene tijd, de gewone zondagen door het jaar: geïnspireerd door de Heilige Geest!

Maandag 10 juni

Vandaag, Tweede Pinksterdag, mochten we alweer een feest vieren: Maria, Moeder van de Kerk. In 2018 is dit feest door onze Paus ingesteld. Monseigneur Liesen, bisschop van Breda en verantwoordelijk voor de liturgie, lichtte dit feest als volgt toe: ‘Met Pinksteren viert de Kerk de uitstorting van de heilige Geest, dat mag je zien als de geboorte van de Kerk. De gedachtenis van Maria als Moeder van de Kerk wordt nu nadrukkelijk aan Pinksteren verbonden om de rol van Maria bij het begin van de Kerk aan te geven. Zowel de Geest als het moederschap van Maria zijn gaven van Jezus aan zijn Kerk.’

Dinsdag 11 juni

Op deze dag mochten we onze nieuwe bisschop in ons klooster ontvangen. Onze bisschop bezoekt sinds het begin van zijn episcopaat alle kloosterordes, -congregaties en religieuze gemeenschappen van ons bisdom en vandaag was hij bij ons te gast. Hij celebreerde de Heilige Mis en maakte nader kennis met onze kloostergemeenschap en ons apostolaat.
We zijn bisschop Smeets dankbaar dat hij de tijd heeft willen nemen om ons te bezoeken en hopen hem natuurlijk weer snel te mogen verwelkomen!

Vrijdag 14 juni

Op de laatste dag voor het weekend mochten we weer een groep ontvangen. Dit keer kwam een groep dames, leden van het voormalig Katholiek Vrouwengilde uit Budel, bij ons op bezoek. Zij kwamen voor een lunch en rondleiding in ons klooster.
Hebt u interesse in een rondleiding, in combinatie met koffie en vlaai, lunch of diner, neemt u dan vooral contact op via e-mail of telefoon (0495 – 45 30 45) of kijk op www.birgittinessen.nl/gastenhuis/reserveren/ voor meer informatie! U vindt op deze website meteen ook onze agenda.

Wij wensen u een gezegende zondag toe en voor alle vaders een mooie Vaderdag. Op deze dag zullen wij speciaal voor u bidden!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly