Weekbericht week 16

We staan aan het begin van het Paastriduum en vlak voor het allergrootste feest van onze Kerk. Daarom verschijnt dit weekbericht wat eerder en de volgende weer ná Beloken Pasen/Barmhartigheidszondag.

Zondag 14 april

Vandaag vierden we Palmzondag. Tijdens Palmzondag is het Passieverhaal voorgelezen. Het bijzondere hieraan is dat er meerdere lectoren nodig zijn, zoals u op de foto hieronder goed kunt zien.

Het was een bijzondere viering waarmee we de Goede Week in mochten leiden.

Onderstaande foto’s geven een beeld van hoe onze medezusters in Jeruzalem Palmzondag gevierd hebben.

Maandag 15 april

Vandaag mochten we de kerkwachters van de St. Martinuskerk in ons gastenhuis ontvangen voor hun jaarlijkse ontmoeting. We zijn dankbaar dat ze weer gebruik wilden maken van de faciliteiten van ons klooster.

Dinsdag 16 april

Op deze dag hebben we gekookt voor de minderbedeelden. Het was een mooie avond. Het was bijzonder om jongere mensen en kinderen te ontmoeten en met hen te kunnen praten. We hebben van deze ontmoetingen erg genoten!

Woensdag 17 april

In het midden van de week stond onze deur wagenwijd open voor de communicanten uit Soerendonk. Zij kwamen op bezoek om onze gemeenschap te leren kennen en voor een rondleiding in ons klooster.
Het was een mooie middag en we vonden het heel fijn om mee te werken aan de voorbereiding van de kinderen op hun eerste Heilige Communie!

 

…van de week

Stille Zaterdag

Op deze dag is het stil in de kerk: Stille Zaterdag. De Kerk herdenkt dat Jezus in zijn graf lag. (Officieel) na zonsondergang begint de Paasnacht met de Paaswake. Bij binnenkomst zijn de kerken donker en vaak wordt buiten, naar traditie, het zogenoemde Paasvuur ontstoken. Hierna wordt de Paaskaars aangestoken en naar binnen gedragen.
Officieel worden er acht lezingen en het Evangelie voorgelezen. En voor het eerst sinds de Vastentijd wordt het Gloria weer gezongen én mag het Halleluja weer worden gezongen. Na de Heilige Mis is het dan zover, we mogen elkaar een Zalig Pasen wensen!

Eerste Paasdag

Het is Pasen, Jezus is waarlijk opgestaan! Dit is zo’n groot feest dat het acht dagen lang (Paasoctaaf) wordt gevierd. Hoe? Dat hoort u de volgende keer. Wij wensen u allen in ieder geval alvast een zalig Pasen een heel gezegend Paasfeest!

 

Wilt u met ons het Paastriduum meevieren, bekijk dan de aanvangstijden van onze vieringen. Van harte welkom in onze kapel! Wij wensen u een gezegend Paastriduum toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly