Weekbericht week 10

Carnaval is voorbij, de vastentijd is begonnen. Dit betekent dat we tot aan Pasen wekelijks de Kruisweg bidden. Hoe en wat leest u verderop in dit nieuwe weekbericht.

Zaterdag 2 maart

Op zaterdag en zondag was er een bijzondere groep in ons klooster te gast: studenten van de Universiteit van Amsterdam kwamen voor een nacht helemaal naar Weert toe. Dit alles in het kader van een korte pelgrimstocht door Nederland.
We vonden het natuurlijk erg fijn om deze jonge mensen in ons gastenhuis te hebben en we wensen hen Gods zegen over hun toekomst en dat ze hun talenten mogen (blijven) inzetten in hun dagelijks leven!

Woensdag 6 maart

Vandaag vierden we de Heilige Mis van Aswoensdag. In het vorige weekbericht hebben we u verteld over deze bijzondere eerste dag van de Veertigdagentijd, een tijd van bezinning en onthouding. Dit alles in aanloop naar het grootste feest van onze Kerk: Pasen.

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart

Terwijl u dit bericht leest, hebben we een groep uit de Parochie van de Heilige Maria Magdalena uit Elst te gast. Ze zijn hier in het kader van een kloosterweekend en hebben ons klooster als locatie hiervoor gekozen. Hebt u ook interesse om een dergelijk weekend te organiseren of bent u op zoek naar een locatie voor een communie-, verjaardags- of jubileumfeest, kijkt u dan vooral op deze website bij ‘Gastenhuis‘ voor meer info.

Wij heten u graag van harte welkom in ons klooster en hopen dat u dan, net als de bovengenoemde parochianen nu, een mooie, gezegende tijd in ons klooster mag beleven.

…van de week

Wilt u tijdens deze Veertigdagentijd samen met ons de Kruisweg bidden? Dit doen wij elke dinsdag en vrijdag om 15:50 uur in onze kapel, waarna we de Vespers zingen.
Met het bidden van de Kruisweg lopen we de veertien staties (letterlijk: halteplaatsen) die belangrijke gebeurtenissen afbeelden van de lijdensweg die Jezus onderging terwijl hij op weg was naar zijn kruisdood.
De Kruisweg is ontstaan om de gelovigen de kans te geven in gebed de Via Dolorosa (de weg die Jezus door Jeruzalem naar de berg Golgota liep) te doorlopen, zonder daadwerkelijk in Jeruzalem te hoeven zijn.

We wensen u een gezegende Veertigdagentijd toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly