10 jaar in Nederland!

Vandaag, 19 april 2016, zijn wij als communiteit 10 jaar in Nederland! Vanaf vandaag én de rest van dit jubileumjaar kijken wij in dankbaarheid terug naar alle mooie dingen die we in de afgelopen 10 jaar hebben mogen meemaken. Én natuurlijk blikken we vooruit op alles wat we dit jaar nog mogen beleven, met als hoogtepunt de heiligverklaring van onze Moeder-Stichteres Z. Maria Elisabeth Hesselblad. God zij dank!

U bent van harte uitgenodigd om dit alles met ons mee te beleven. We houden u via deze website, Facebook en Twitter op de hoogte van onze activiteiten en nodigen u graag uit om te gast te zijn bij ons in het klooster.

Geniet van onze gastvrijheid en overnacht in ons gastenhuis of kom heerlijk lunchen of dineren. Met de zomer in aantocht is onze tuin ook een heerlijke plek om te vertoeven! Vier met ons mee, tot ziens op de Maasstraat 17 in Weert.

 

Terugblik op onze 10-jarige aanwezigheid in Nederland

Wist u dat….:

  • Onze gemeenschap in Weert precies vandaag 10 jaar bestaat?
  • Drie van onze zusters ook 10 jaar in Nederland zijn?
  • Wij allereerst God heel dankbaar zijn voor alles wat we hebben mogen meemaken in de afgelopen 10 jaar en voor alles wat we nog hopen te mogen meemaken?
  • We vanaf 11 t/m 23 april (23 april 2006 vond onze officiële installatie in Weert plaats) elke dag een bijzondere foto op onze Facebookpagina plaatsen uit het afgelopen decennium? En vanaf 23 april alle foto’s ook in dit nieuwsbericht staan?
  • U van harte uitgenodigd bent om dit heuglijke jubileum verder met ons te beleven! Houd onze website en sociale mediapagina’s goed in de gaten!

De burgemeester van Weert heet ons welkomDe burgemeester van Weert heet ons welkom

Officieel welkom

Welkom geheten in de Sint Martinuskerk

23 april 2006, aan het einde van de plechtige Hoogmis worden we officieel verwelkomd in de Sint Martinuskerk in Weert. Ook de Broederschap Weert is natuurlijk aanwezig!

Onze komst wordt opgemerkt door de jongeren

24 april 2006, onze komst wordt ook opgemerkt door de r.k. jongerengemeenschap in Nederland. Voor Jong Katholiek wordt een artikel geschreven door Marian van Kampen, getiteld “Vijf jonge Birgittinessen voor abdij Weert, slotklooster opent deuren“.

Eeuwige geloften zuster Concezione

Eeuwige geloften zuster Concezione

23 oktober 2006, zuster Concezione legt haar eeuwige geloften af in aanwezigheid van onze bisschop Monseigneur Frans Wiertz, bisschop van het Bisdom Roermond. Naast haar staat Moeder-Abdis Maria Theresia Schreurs.

Eeuwige geloften zuster Leonide

Eeuwige geloften zuster Leonide

8 september 2007, ook zuster Leonide legt haar eeuwige geloften in Nederland af, in de Sint Martinuskerk in Weert. Onze hulpbisschop Monseigneur Everard De Jong is hierbij aanwezig.

Viering 25-jarige professie zuster Leah

Viering 25-jarige professie zuster Leah

8 oktober 2007, zuster Leah viert haar 25-jarige Professie in de Sint Martinuskerk in Weert.

150-jarig bestaan van onze kapel

150-jarig bestaan van onze kapel

13 oktober 2007, met Mgr. Van der Valk, deken Hans Franken, Don Michel Remery, pastoor Braun en Abt Gerard Mathijsen mogen wij het 150-jarig bestaan van onze kapel vieren.

Overlijden Moeder-Abdis

Overlijden Moeder-Abdis

26 april 2011, we moeten helaas en geheel onverwacht afscheid nemen van Moeder-Abdis Maria Theresia Schreurs. Vele mensen komen haar de laatste eer bewijzen. Ze wordt begraven vanuit de Sint Martinuskerk hier in Weert.

Meisjeskamp in ons klooster

Meisjeskamp bisdom Roermond in ons klooster

Begin juli 2012, het allereerste Meisjeskamp van het Bisdom Roermond in ons klooster. Op de foto ziet u onder andere Judith Niessen, Linda Geraets en Ilka Drozdzok.

Na dit eerste kamp volgen er in de daaropvolgende jaren minimaal één per zomer. Wil je meer informatie over het komende kamp, Irene de Winter en Lisette Goes kunnen je daar zeker meer over vertellen (zie Facebook). We zien je dan graag in augustus in ons klooster.

Bezoek aan de Keukenhof

Bezoek aan de Keukenhof

Mei 2011, Keukenhof, Holland. Wanneer je in Nederland woont, kun je een bezoekje aan de Keukenhof natuurlijk niet overslaan.

Cultureel Lint

Cultureel Lint

22 september 2013, Cultureel Lint in Weert en dus óók in ons klooster. Ook dit jaar zullen we daar weer aan mee doen met onze zelfgemaakte lekkernijen.

Bezoek van Sinterklaas

Bezoek van Sinterklaas

5 december 2014, vanzelfsprekend komt Sinterklaas met zijn zwarte Pieten ook bij ons op bezoek. Onze gemeenschap in Nederland houdt natuurlijk ook deze traditie in ere.

Met deze fotoherinnering sluiten wij deze serie in dankbaarheid af. Houdt u onze website, Facebook– en Twitterpagina in de gaten. Tot ziens in ons klooster, wees welkom!

EnglishGermanItaly