Weekbericht week 51

Het aftellen is nu bijna voorbij. Nog een paar dagen en we mogen Kerstmis vieren, de geboorte van onze Heer Jezus Christus. Het Licht komt in de Wereld.

Kerstmis vieren

Het zijn de laatste dagen van de Advent. In de weekberichten van de afgelopen weken hebben we u meegenomen in deze Adventstijd, wat het uitzien en toeleven is naar de komst van het Licht in de Wereld: de geboorte van Jezus Christus. Dat vieren we met Kerstmis.
Emeritus paus Benedictus XVI sprak in de Kerstnachtmis van 2005 over het Licht van Bethlehem.

“(…) allereerst betekent licht kennis; het betekent waarheid, in tegenstelling tot de duisternis van leugens en onwetendheid. Licht geeft ons leven, toont ons de weg. Maar licht betekent ook, omdat het warmte geeft, liefde. Waar liefde is, gaat een licht op in de wereld; waar haat is, daar is de wereld in duisternis. Ja, in de stal van Bethlehem is het grote Licht verschenen waarop de wereld wachtte.” Homilie paus Benedictus XVI, Kerstnachtmis 2005

Wij bidden u van harte toe dat deze Kerstmis, en elke dag, Jezus, het Licht van de Wereld, u mag omstralen en verwarmen met zijn Liefde.

Kersttijd

Een lichtje, een vlammetje, blijft niet branden als het alleen is. Een klein zuchtje wind en het wordt al gedoofd. Veel vlammetjes samen vormen een groot vuur, dat niet kan worden gedoofd en wordt aangewakkerd door het Licht van Bethlehem.
Kerstmis vieren doe je samen. U bent van harte welkom in onze kapel:

Maandag 24 december7:45 uur (dagmis)
20:30 uur (Nachtmis)
Dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag8:00 uur
Woensdag 26 december, Tweede Kerstdag8:30 uur
Donderdag 27 december7:45 uur
Vrijdag 28 december7:45 uur
Zaterdag 29 december7:45 uur
Zondag 30 december8:30 uur
Maandag 31 december, Oudjaarsdag7:45 uur
Dinsdag 1 januari, Nieuwjaarsdag8:30 uur (hoogfeest H. Maria Moeder van God)

(De vetgedrukte tijdstippen wijken af van de gebruikelijke Mistijden.)

Ook onze bisschop Smeets en hulpbisschop De Jong vieren Kerstmis op diverse plekken in ons bisdom. Zo zijn er bisschoppelijke vieringen in de kathedraal van Roermond, de Servaasbasiliek in Maastricht en in Merkelbeek, Nieuwenhagerheide en de abdij van Lilbosch.

Kerststal eerder open

De Kerststal in Weert is inmiddels een week onderweg. De bezoekers mochten genieten van de mooie verlichting in de kloostertuin en natuurlijk van de stal zelf, in onze monumentale schuur.
Volgende week, de week van Kerstmis, is de kerststal met de kerstdagen (25 en 26 december) en in het weekend (29 en 30 december) twee uur eerder geopend dan gebruikelijk: al om 14:00 uur. Zo heeft u, en de kinderen die kerstvakantie hebben, meer gelegenheid om op bezoek te komen!

Komt u voor 16:30 uur, dan krijgt u 50% korting(!) op de entreeprijs van € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen. ’s Avonds kunt u natuurlijk meer genieten van de schitterende verlichting, maar ’s middags is de kerststal zeker ook een bezoek waard! Mét de gelegenheid tot een hapje en drankje, verzorgd door Sinte Catharina 1480, Gilde van Wieërter Stadsschötte.

Wist u dat de opbrengst van de kerststal wordt gebruikt om de kerststal mogelijk te maken (onkosten) en voor het onderhoud van ons Birgittinessenklooster Maria Hart. Wij zijn dankbaar dat zo velen de aanwezigheid van ons en ons klooster koesteren en op deze manier ons willen bijstaan om de (hoge) kosten van het onderhoud van ons klooster op te brengen.
Voor meer informatie kunt u ook kijken op: www.birgittinessen.nl/kloostergemeenschap/donatie/

Vergeet u onze Kerststal-actie niet?

Wij wensen u een mooie vierde Adventszondag toe en een gezegend Kerstmis!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly