Weekbericht week 29

In verband met de voorbereiding op het hoogfeest van de H. Birgitta van Zweden, aanstaande dinsdag 23 juli, hebben wij deze week geen weekbericht zoals u het van ons gewend bent. Graag vertellen wij u dit keer meer over onze stichteres en onze kloosterorde.

Hoogfeest

Het hoogfeest van de stichteres van onze orde, de Heilige Birgitta van Zweden, wordt gevierd op 23 juli. Op deze website kunt u meer lezen over wie zij was, wat zij betekent en betekend heeft voor de Kerk, de gelovigen en in het bijzonder voor Europa. H. Birgitta is namelijk medepatrones van Europa.
Op rkdocumenten.nl vindt u meer over haar patronaat, gesproken door Paus Benedictus XVI tijdens een audiëntie in 2010.

Vadstena

Het eerste klooster van de Orde van de H. Birgitta werd gesticht in 1369 in Vadstena (Zweden), geschonken in 1346 door Koning Magnus Eriksson.

Kroon

De Birgittijnse kroon die de zusters dragen, symboliseert de doornenkroon van Jezus.

Zij bestaat uit drie banden, waarvan er twee over het hoofd lopen en in het midden een kruis vormen, terwijl de derde het gehele hoofd omspant. Er zijn vijf rode punten, die de vijf wonden van Jezus symboliseren. De witte kleur van de kroon betekent de zuiverheid.

Slotklooster

De door de H. Birgitta gestichte orde bestaat uit slotkloosters. Ook in Europa zijn er zijn slotzusters Birgittinessen: onder andere in Nederland (Uden), Zweden (Vadstena) en Spanje, maar ook in Venezuela, Mexico en Colombia. De orde is hersticht door de H. Maria Elisabeth Hesselblad.

Onze slotzusters in Venezuela

 

Onze slotzusters in Mexico

 

Onze slotzusters in Colombia

Gastvrijheid

Gaat u deze zomer op vakantie naar Zweden, Italië of een ander land, wellicht kunt u dan tijd maken om een bezoek te brengen aan een van onze kloosters. Of boek er een verblijf! Bijvoorbeeld aan Piazza Farnese in Rome, waar zowel de H. Birgitta als onze H. Moeder Elisabeth hebben geleefd.

 

U vindt een overzicht van al onze kloosters met gastenhuis op www.brigidine.org onder “Accommodation”.

Het gastenhuis van onze medezusters in Lugano, Zwitserland.

 

Wij wensen u een gezegende zondag en mooie nieuwe week toe!

Met hartelijke groeten,
Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly