Week van Gebed voor de eenheid van de christenen

Van 19 t/m 26 januari 2020 vindt de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid van de christenen plaats. Vanuit ons charisma van de eenheid onder de christenen bidden ook wij dagelijks voor alle christenen, samen met Christus Zelf, “opdat ze één mogen zijn” (Evangelie volgens Johannes 17,22-23). Tijdens de Week van Gebed hebben wij hier speciaal aandacht voor. U bent van harte welkom om met ons mee te bidden tijdens de H. Mis en onze gebedstijden.

De Oecumenische Werkgroep Weert organiseert in deze week oecumenische vieringen in de regio. Hieronder vindt u een overzicht.
Speciaal op woensdag 22 januari om 19:00 uur bent u van harte welkom in onze kapel voor het bidden van oecumenische vespers. Alle bijeenkomsten zijn van harte bij u aanbevolen!

Zusters Birgittinessen

Oecumenische Werkgroep Weert

 

“Buitengewoon” is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

 

Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta. In het Bijbelboek Handelingen (28) lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij ‘met buitengewone vriendelijkheid’ opgevangen.

 

Geïnspireerd hierdoor daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Het is een oproep tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook een uitdaging om te durven ontvangen van mensen die anders zijn dan wij. Om te komen tot ontmoeting en het vieren van eenheid.

 

Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee.

 

De Oecumenische Werkgroep Weert organiseert jaarlijks een aantal vieringen in deze Week van Gebed. Dit jaar op de volgende data, tijden en locaties:

 

zondag 19 januari om 16:00 uur in de parochiekerk “De Verrezen Christus” Moesel, Nassaulaan 1, Weert: een oecumenische dienst met samenzang en muzikale medewerking van het Sint Janskoor o.l.v. Michel van Dooren

 

woensdag 22 januari om 19:00 uur in de kapel van de Zusters Birgittinessen, Maasstraat 17, Weert: een oecumenische vesperviering

 

zaterdag 25 januari om 19:00 uur in de kerk Onze Lieve Vrouw Visitatie aan de Kerkstraat 10 in Budel: een oecumenische dienst met zang door Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij

 

op de overige dagen worden er in De Link, Molenpoort 13, Weert, gebedsbijeenkomsten georganiseerd door leden van Christengemeente Nieuw Leven; deze zijn op:
maandag 20 januari, 20:00 uur
dinsdag 21 januari, 20:00 uur
donderdag 23 januari, 10:00 uur en 20:00 uur
vrijdag 24 januari, 20:00 uur

 

Alle vieringen en bijeenkomsten zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Na afloop van de vieringen is iedereen uitgenodigd om bij een kopje koffie of thee nog even na te blijven praten.

Update donderdag 23 januari 2020

Dankbaar kijken we terug op een mooie avond, gisteren, toen we samen oecumenische vespers mochten bidden. Daarna was er een informeel samenzijn met koffie en thee.

EnglishGermanItaly