XI Algemeen Kapittel

Binnenkort begint het elfde Generaal Kapittel, dat van 14-31 oktober 2016 plaats zal vinden in ons Huis in Farfa (Italië). Op 23 oktober zal de verkiezing van de Moeder Abdis centraal staan, op het feest van de Zalige Francisca en Anna Maria, birgittijnse martelaressen van onze Orde.

Gedurende dit Kapittel moeten we met ijver werken voor het plannen, voor het vieren en het leven van een diep geestelijk herstel van de Orde, voor het met ernst bevestigen en praktiseren van de evangelische en religieuze waarden in navolging van Christus, terwijl we terugkeren naar de oorspronkelijke birgittijnse geest, ons overgeleverd in de erfenis van de Heilige Moeder Elisabeth. Dit werk zal niet slechts onderwerp van reflectie en studie zijn gedurende het Generaal Kapittel, maar zal eerst voorbereid moeten worden in iedere communiteit van onze Orde met de bijdrage van allen, Seniores en Juniores. Door groepen op te richten van studie, van vergelijking en van voorstellen. Op die manier zullen we onze Orde versterken en opnieuw versterken om van onze communiteiten een school van heiligheid en een huis van gebed te maken.

Dit Kapittel moet een grote omslag in onze Orde gaan betekenen, in het teken van dankbaarheid jegens God en de Kerk dat ze vele dankzeggingen en hulp hebben geboden. Maar ook in het teken van inzet om de Orde verder te dragen met liefde en ernst. Wij vragen u om ons te steunen met uw gebed.

EnglishGermanItaly