Weekbericht week 38

De Weerter Kermis staat alweer op het punt om te beginnen en dan hebben we het nog niet gehad over Cultureel Lint, wat morgen (zondag) plaatsvindt. Voor het laatste zijn we druk met het vele voorbereidende werk. In dit weekbericht blikken we eerst terug op de afgelopen week.

Zondag 16 september

Vandaag vonden er verschillende rondleidingen plaats in het centrum van Weert. Enkele enthousiaste gidsen loodsten verschillende groepen door onze stad en deden daarbij natuurlijk ook onze kloostertuin aan. Op deze manier konden de deelnemers weer een beetje genieten van het uitzicht op ons bijna herstelde grasveld, de moestuin en de verschillende bloemen die nu nog volop in bloei staan. We zijn blij dat de deelnemers op deze manier kennis kunnen maken met onze kloosterorde nu, maar ook even terug kunnen gaan in de tijd en horen over hoe de zusters vroeger in de Abdij leefden. 

Dinsdag 18 september

In de middag kwam een kerkelijk zangkoor bij ons op bezoek. We hadden voor hen een lunch bereid met vooraf soep, gemaakt van groenten uit eigen moestuin. Na de lunch kregen ze van een van onze zusters een rondleiding door het klooster, onder andere in de kapel en in de tuin.

Onze gasten…

Onder onze gasten van de afgelopen week, was ook een echtpaar dat alweer voor de tweede keer bij ons verbleef. De voorgaande keer hielden ze een fietstocht en deden ze ons klooster aan als rustplaats voor de nacht. Dit keer ondernamen ze, met ons gastenhuis als uitvalsbasis, verschillende wandelingen in de omgeving. Gewapend met wandelkaarten hebben ze onder andere Tungelroy, Stramproy en het gebied rondom de IJzeren Man verkend. En elke keer kwamen ze erg enthousiast en voldaan weer terug. We vonden het bijzonder om hen weer te mogen verwelkomen.
De ligging van ons gastenhuis biedt nagenoeg direct toegang tot verschillende wandelgebieden in de omgeving en in onze eigen ‘mini-VVV’ kunt u verschillende folders vinden over de mogelijkheden om te voet de omgeving te verkennen. Is uw interesse gewekt, dan kunt u contact opnemen via www.birgittinessen.nl/gastenhuis/reserveren/

 

 

 

 

 

 

 

 

(Wandelfoto’s: VVV Midden-Limburg)

Een greep uit onze agenda van de komende week

23 september

Terwijl u dit leest, is het nog één nachtje slapen totdat Cultureel Lint begint. Wees welkom in ons klooster tussen 13:00 en 17:00 uur. En volgende week leest u in het weekbericht een kort verslag.

Vanaf 28 september

Het is Kermis in Weert en al onze kamers zijn al geboekt! We zijn blij dat we onder de gasten ook weer de draaiorgelmuzikanten mogen verwelkomen en we wensen iedereen een leuke, gezellige kermis!

29 en 30 september

De Wandelmaat doet ons klooster weer aan.


We wensen iedereen een gezegende zondag toe!

Zusters Birgittinessen

EnglishGermanItaly