Roepingenzondag 2017

Op zondag 7  mei aanstaande vieren we Roepingenzondag in de Christoffelkathedraal in Roermond. Wij zullen met een aantal van onze zusters een deel van de Eucharistische Aanbidding leiden met gebed en muziek. Dit doen wij samen met andere religieuze gemeenschappen, tussen 13:00 en 16:00 uur, waarna de Vespers gezongen zullen worden door Mgr. Wiertz en het Grootseminatie Rolduc. Wij nodigen u van harte uit om bij deze viering aanwezig te zijn!

54e Wereldgebedsdag voor roepingen

Op Roepingenzondag roept Paus Franciscus de hele Kerk op om te bidden voor roepingen, in het bijzonder voor roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven. “Voor de zending door de Geest voortgestuwd” is het thema dat onze Paus koos voor deze 54e Wereldgebedsdag voor roepingen. Alle christenen en in het bijzonder priesters, diakens en religieuzen delen in de zending van Jezus.

Aanbidding en Vespers

Het Bisdom Roermond geeft gehoor aan de oproep van Paus Franciscus door op zondag 7 mei vanaf 13:00 uur Eucharistische Aanbidding te houden en om 16:00 uur met Mgr. Wiertz en het Grootseminarie Rolduc de Vespers te zingen, in de Christoffelkathedraal in Roermond. Na de Vespers zijn allen van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee.

Wij zullen met verschillende andere religieuze gemeenschappen de Eucharistische Aanbidding leiden.

13:00 – 13:45 uur: Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará (Blauwe Zusters)
13:45 – 14:30 uur: Dominicanessen van Sint Cecilia
14:30 – 15:15 uur: Zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus
15:15 – 15:55 uur: Zusters Birgittinessen uit Weert
16:00 uur: Vespers met Mgr. Wiertz en het Grootseminatie Rolduc

Het Bisdom Roermond nodigt u van harte uit om zich hierbij aan te sluiten en samen de Heer te vragen om nieuwe arbeiders voor zijn oogst, want de oogst is immers groot (vgl. Lucas 10,2)! Graag tot zondag.

EnglishGermanItaly