Nieuw! Boek over het leven van H. Moeder Maria Elisabeth Hesselblad

Op deze eerste zondag van de Advent hebben wij vreugdevol nieuws! Voor het eerst is in het Nederlandse taalgebied een boek verschenen over het leven van onze Moeder-Ordestichtster H. Maria Elisabeth Hesselblad. Een boek over bekering, herstichting van onze Orde, zusterlijke gastvrijheid en de missie tot eenheid van de christenen. U kunt het boek nu direct bij ons bestellen!

Heilige Maria Elisabeth HesselbladBoek lezen

Geboren in 1870 en opgegroeid in een Lutheraans gezin in Zweden, verhuisde ze in 1888 naar de Verenigde Staten, alwaar ze zich bekeerde tot het katholicisme. Tijdens een bedevaart naar Rome bezocht ze het huis waar de Heilige Birgitta van Zweden geleefd had. Dit maakte grote indruk op haar.

Met toestemming van Paus Pius X heeft ze de Orde, die grotendeels verdwenen was door de Reformatie, heropgericht. Ook probeerde ze opnieuw interesse te wekken voor de Orde en de Heilige Birgitta, zowel in Zweden als in Rome. De specifieke missie van de Orde is om te bidden en te werken voor de eenheid van Rome en de Scandinavische christenen.

Moeder Elisabeth heeft zich eveneens ingezet voor de interreligieuze dialoog en tegen racisme, nam joden op in het Moederhuis gedurende de Tweede Wereldoorlog (hiervoor werd ze later erkend door Yad Vashem) en ze werd wel bekend als ‘de tweede Birgitta’. Ze stierf in Rome op 24 april 1957.

Op 9 april van het Heilig Jaar 2000 werd Moeder Elisabeth Hesselblad zalig verklaard door de Heilige Paus Johannes Paulus II. Op 5 juni 2016 werd Moeder Elisabeth door paus Franciscus heiligverklaard.

EnglishGermanItaly