Heilige zuster moeder Maria Elisabeth Hesselblad, stichteres!

Samen met de Poolse Kardinaal Stanislaus van Jezus en Maria is onze Moeder-Stichteres Maria Elisabeth Hesselblad vandaag tijdens de Hoogmis op het Sint Pietersplein heiligverklaard door onze Paus Franciscus.

Canonizzazione del polacco Papczynski e della svedese Maria Elisabetta Hesselblad – San Francesco – Rivista della Basilica di San Francesco di Assisi

Het gelinkte artikel is helaas geheel in het Italiaans, maar we kunnen al enige passages voor u vertalen. Zo sprak de Paus in zijn preek erover dat “de beide heiligen innig verenigd waren met de passie van Jezus, en in hen de kracht van Zijn opstanding is gemanifesteerd. (…) Daarom is het centrale element van het geloof de overwinning van God op lijden en dood.” Ook gaf hij aan “dat de Kerk van vandaag ons twee van haar kinderen toont die voorbeeldige getuigen zijn van dit mysterie van de opstanding”.

Wij zijn op deze heuglijke dag verenigd met onze medezusters in Rome en kijken met dankbaarheid terug naar deze mooie, gezegende momenten aan het begin van deze zonnige zondag!

Wij wensen u een gezegende zondag toe!

EnglishGermanItaly