Week van Gebed: oecumenische viering in Weert

‘Dorst?’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. Deze gebedsweek wordt in 2015 van 18 tot en met 25 januari 2015 over de hele wereld gehouden.

Op zondag 18 januari om 16.00 uur zal een aantal zusters van onze gemeenschap deelnemen aan een oecumenische viering in de Kerk van de Verrezen Christus, Nassaulaan 1, in Weert.

Elke dag van de “Week van het gebed voor eenheid” wordt een gebed in onze kloosterkapel gehouden. Wij beginnen om 15.50 uur met de Eucharistische Aanbidding, Rozenkransgebed en Vespers. Wij nodigen u allen hiervoor van harte uit.

De oecumene leeft van ons gezamenlijk luisteren naar Gods Woord en de werking van de heilige Geest in ons en door ons. De geestelijke oecumene is het samen zoeken naar Gods Wil door middel van gebed, bekering, offer en nederige dienstbaarheid. Geestelijke oecumene is het hart van de oecumene. De bekering van hart en geest, innerlijke vernieuwing, de heiligheid van het leven en het Evangelie erkennen, persoonlijk gebed en gemeenschappelijke navolging, vormen de kern van alle ware oecumenische activiteit.

Meer informatie over deze bijzondere gebedsweek kunt u vinden via www.bisdom-roermond.nl/gebedsweek-voor-eenheid-2015.

EnglishGermanItaly