100 christelijke vluchtelingen welkom in ons klooster

Aanstaande zaterdagmiddag 9 april ontvangen wij honderd christelijke vluchtelingen, waaronder twintig kinderen, die momenteel verblijven in Weert en Budel. Met deze gastvrije ontmoeting, georganiseerd door de Broederschap Weert, willen wij deze mensen van harte welkom heten in Weert en hen een mooie middag in ons klooster bezorgen.

Om 13:00 uur op die zaterdag wordt er een bijzondere H. Mis opgedragen in de Sint Martinuskerk in Weert. De Syrisch-orthodoxe priester Samoil Dogan zal de H. Mis opdragen in het Arabisch. Vervolgens ontvangen wij de honderd vluchtelingen in ons klooster voor koffie, thee en een heerlijke sandwich als lunch.

Tijdens deze gezellige ontmoeting is er gelegenheid tot nadere kennismaking, bijvoorbeeld tijdens een spelletje of een activiteit in onze kloostertuin. Ook kan er gedanst worden op de christelijke Arabische muziek van de dj die aanwezig zal zijn.

De Broederschap Weert organiseert deze ontvangst om deze mensen te helpen vanuit de gedachte aan Maria van Altijddurende Bijstand. Op deze manier wil de Broederschap de vluchtelingen welkom heten in Weert, hen laten kennismaken met onze gastvrijheid, met de monumentale Sint Martinuskerk en onze eveneens monumentale Abdij Maria Hart.

EnglishGermanItaly